Sjekk ut vår

Kursoversikt 2024

De 6 verste tingene du kan gjøre for større biceps

Del gjerne via

Facebook
Twitter
LinkedIn
Disse vanlige feiltrinnene i biceps-trening vil sette en rask stopper på din fremgang.

Hvis du planlegger å selge billetter til ditt eget «pistolshow», må du sørge for at publikum blir imponert. Det siste du vil er å kaste opp en biceps (med et stort glis) og bli buet av scenen. Dessverre, mens nesten alle i treningsstudioet som slenger rundt strykejernet, er ganske lidenskapelige for å fylle ut skjortearmene med muskler, gjør de fleste viktige feil som forhindrer at dette målet blir manifestert.

Og å ha store biceps er ikke bare bra for å se bra ut – selv om det er et stort pluss. Å pumpe opp pistolene dine vil også bidra til å gjøre deg sterkere og forbedre heiser som streng krøll og markløft. Tenk på det et øyeblikk: omtrent hvert løft involverer biceps på en eller annen måte, så det er grunn til at hvis du jobber med dem, vil du bli bedre på omtrent hver øvelse.

Men å få større biceps er ikke så lett som å ta et par manualer og krølle deg til 21-tommers pytoner – du må følge et treningsprogram som gir deg resultatene du søker. På baksiden av den mynten må du også være oppmerksom på hva du ikke skal gjøre under biceps-treningen.

Vi har sporet opp seks av de vanligste biceps-treningsfeilene du kanskje gjør akkurat nå, og må stoppe umiddelbart. Fortsettelse av disse dårlige vanene vil bare gi deg nudler for armene.

6 verste tingene for storre biceps 01

Bruke Momentum

Hvis du vil at en muskel skal vokse, må du tvinge den til å gjøre jobben. Bøying fremover i livet og svingende slik at du kan bruke mer vekt vil bare tjene til å fjerne spenningen fra biceps, noe som igjen vil hindre din søken etter større våpen.

6 verste tingene for storre biceps 02

Lene seg tilbake

Å lene seg tilbake mens du krøller deg, er ikke bare en fin måte å skade nedre ryggraden, men også å ta nødvendig spenning av biceps. Spenning er det som får en muskel til å vokse, så hold deg oppreist i hele bevegelsesområdet til en perfekt rep ikke lenger er mulig.

6 verste tingene for storre biceps 03

Løfte albuene / skuldrene

Noen løftere tror at de vil få bedre klem i biceps hvis de løfter albuene / skuldrene på toppen av en krøll, men dette stemmer rett og slett ikke. Alt dette vil oppnå er å bringe dine fremre delter inn i bevegelsen, som igjen fjerner spenningen fra biceps og reduserer alvorlighetsgraden av sammentrekningen.

6 verste tingene for storre biceps 04

Krølle med underarmer

Ganske ofte har man hørt at at du får en bedre pumpe / svie i underarmene enn i bicepsen når de utfører alle typer krøller. For noen er dette et tilfelle av å ha en styrkeubalanse mellom underarmer og biceps som må adresseres / korrigeres.

For de fleste er dette imidlertid et spørsmål om teknikk. Pass på at du ikke starter curlingøvelser ved først å trekke underarmene sammen – hold heller håndleddene på linje med underarmene (eller til og med bøyd litt bakover) fra strekk til sammentrekning.

6 verste tingene for storre biceps 05

Trening av biceps etter lats

Selv om det ikke er noe galt med å trene lats og biceps samme dag, men hvis bicepsvekst er en prioritet, gjøres disse to muskelgruppene bedre hver for seg. Siden latbevegelser innebærer å trekke, beskatter de biceps og kompromitterer dermed intensiteten du kan legge i krøllene dine, som igjen vil hindre langsiktige gevinster i armmasse.

6 verste tingene for storre biceps 06

Ignorerer negativene

Den eksentriske (negative) sammentrekningen bidrar sterkt til anabolisme (prosessene som antenner hypertrofi) og skal aldri ignoreres når du sprenger biceps. Jeg kan love deg at å senke vekten over 3-4 sekunder på hver rep, selv om du må gå litt lettere, vil manifestere seg i mange flere centimeter på armene enn å krølle og bare la BB eller DB’s falle tilbake til bunnen.

Picture of Redaktør | y3t.no

Redaktør | y3t.no

On Top

Siste nytt

Del gjerne

Komme i form?

Få siste Tips & Nyheter

Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev

Ingen spam, kun varsler om gode råd, nyheter og viktig informasjon.

Kategorier
FRA BLOGG

Relaterte innlegg

Hjemmetrening

Hva kan du gjøre for å bli sterkere, forebygge skade, bygge ett bedre immunforsvar og øke din allmenne helsetilstand nå som treningssentrene er stengt? Gå

Spinning-Stages

Nå kan vi snart ønske velkommen til et nytt sykkelår på Y3T. Bare vi får kontroll på smittesituasjonen i regionen vår – så gleder vi

6 motiverende treningstips for nybegynnere

Akkurat startet å trene? Du lurer kanskje på hvor du skal begynne. Følg disse syv gymtipsene for nybegynnere, slik at du kan føle deg sterkere – fysisk og mentalt – før og etter hver treningsøkt.

Ytre Enebakk Treningssenter AS

Ytre Enebakk Treningssenter AS

Svarer normalt innen 1 time

I will be back soon

Ytre Enebakk Treningssenter AS

Hei, 

Hva kan vi hjelpe deg med? 

Mvh Y3T

Messenger