Osteopati

DU I FOKUS! 

Hva er osteopati?

Osteopaten er opptatt av sammenhengen.

Osteopaten undersøker og behandler muskel- og skjelettsmerter med manuelle behandlingsteknikker på benk. Osteopaten finner sammenhengen mellom plagene, kroppen og hverdagen til pasienten. Som osteopat må man ha en helhetlig forståelse av pasientens smerter og plager for å bidra til bedring. Ronja bruker derfor god tid både på pasienten og dens helse – med hendene sine som en viktig del av behandlingen.

Osteopati som helseprofesjon

Osteopati er en helseprofesjon som baseres på vitenskapelige og kliniske fag. I lys av den biopsykososiale modellen undersøker og behandler osteopaten med utgangspunkt i at god helse ikke bare er fravær av sykdom, men også smerter og funksjonsplager i muskel-og skjelettsystemet. Osteopati søker gjennom behandling av dette å fremme pasientens evne til å hjelpe seg selv. Behandlingen er trygg og individualisert – og egner seg for pasienter i alle aldre.

Osteopaten vil sammen med deg lage en plan for dine behandlinger, hva du kan forvente og hva du selv må ta ansvar for.

Osteopaten er din individuelle problemløser.


En osteopat oppsøkes ofte for følgende smerter og plager i muskel- og skjelettsystemet:

  • Rygg-, bryst- og nakkesmerter
  • Skulder-, albue- og håndleddssmerter
  • Hofte-, kne-, ankel- og fotsmerter
  • Hodepine, svimmelhet og balanseproblemer
  • Bekkensmerter og andre plager i forbindelse med svangerskap
  • Funksjonelle plager hos spedbarn
  • Akutte- og belastningsrelaterte plager
  • Idrettsskader

I tillegg til dette kan en osteopat oppsøkes ved funksjonelle mage-, tarm- og urinveisplager, fordøyelsesbesvær, halsbrann og sure oppstøt, tung pust og pustebesvær.

Ronja som osteopat

 

Ronja tok sin osteopatiutdanning ved Nordisk akademi for Osteopati og fullførte sin utdanning ved Høyskolen Kristiania i 2012. Siden 2012 har hun i tillegg til å jobbe som osteopat jobbet som høyskolelærer ved osteopatiutdanningen på Høyskolen Kristiania. Hun har en særskilt lidenskap for faget og er også nestleder i Norsk Osteopatforbund.

Hun setter sine pasienter i fokus og individualiserer en hver behandling med en god kombinasjon av manuelle teknikker og aktive tiltak.

Les mer om Osteopati på osteopatfurbundets nettsider: 

Forside

Start ditt
MEDLEMSKAP i dag!